Chakra Voetmassage

Chakra Voetmassage is een ontspannende massage en is al meer dan 4000 jaar geleden ontstaan in India. Het werd van meester op leerling overgebracht en pas in de 16e eeuw op schrift gezet. Chakra's vormen de sleutel tot onze lichamelijke gezondheid , emotionele stabiliteit en onze geestelijke helderheid. Het is een soort filtersysteem die de energie in ons zuiverd waarmee de weg openen naar genezing, psychologische ontwikkeling en spirituele groei

De Chakra's bestaan uit 7 punten, :

1e Chakra , Wortel of Stuit chakra

Deze staat voor stabiliteit , goed geaard, levenskracht, vertrouwen in de wereld, gevoel van veiligheid en zekerheid, rust in je lichaam . De Wortelchakra houdt verband met het zich thuis voelen en aanweziog zijn in situaties. Als e Chakra open is voel je je gegrond ,stabiel en veilig. je bent aanwezig in het hier en nu. De botten,heupen, billen,onderrug en dikke darm staan hiermee in verbinding.

2e Chakra, Heiligbeen chakra

Deze staat voor Soepelheid, emoties, gewaarwording,seksualiteit, verlangens, veranering, behoeften en lust. De Heiligbeen chakra staat voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, beweging seksualiteit en creativiteit. Je weet wat je wilt en durft emoties te uiten. De nieren, blaas, geslachtsdelen, baarmoeder, geslachtsklier, bekken , heiligbeen en bloedsomloop staan hiermee in verbinding.

3e Chakra, Zonnevlecht chakra

Deze staat voor levenskracht,blijheid. energie en controle over jezelf staan centraal. Zodra deze in evenwicht is kun je er voor jezelf en voor een ander zijn. De lever, spieren,milt maag en spijsvertrering staan hiermee in verbinding.

4e Chakra, Hart chakra

Deze staat voor de liefde, vriendelijkheid naar jezelf en anderen, geborgenheid , vertrouwen, hoop en het vinden van balans. Het hart, de longen, handen en armen staat hiermee in verbinding.

5e Chakra, Keel chakra

Deze zit dicht bij de schildklier waardoor de stofwisseling hierbij een grote rol speelt. Hij staat ook voor reiniging. Op het moment dat je jezelf laat horen, je laat weten wat je nodig hebt zal er reiniging van je lichaam optreden. De oren, ademhaling, kaak, keel, nek armen handen en mond staan hiermee in verbinding.

6e Chakra, Voorhoofd chakra

Ook wel genoemd het derde oog.Deze staat voor bewustzijn, oplettendheid, inzicht, intuitie, wijsheid en visualisatie. De verlichting in jezelf vinden zorgt voor bewuste keuzes en duidelijkheid in je leven. Deze staat  met het gezicht, de ogen, het zenuwstelsel en de hersenen in verbinding.

7e Chakra, Kruin chakra

Deze zorgt ervoor dat je energie optimaal door je lichaam kan stromen en zorgt voor eenheid. Het staat centraal met de kennis en gedachte die je hebt. Op het moment dat alle chakra's op een juiste manier geopend zijn, zal de Kruin chakra een volledige harmonie van alle andere chakra's ervaren. Deze staat  met de hersenen, ogen, hersenschors, schedel en het zenuwstelsel in verbinding.