Manicure

Manicure behandeling

behandeling bestaat uit handbadje,nagelriemverzorging,scrub,vijlen,  polijsten en handmassage

Manicure behandeling kan ook in combinatie met een pedicurebehandeling

of manicure behandeling met gelnagelak

!!Is de huid stuk of geinfecteerd dan mag  er geen manicurebehandeling uitgevoerd worden!!

Is het al genezen dan is het geen probleem....

prijzen zie prijzenlijst

handmassage

Pigmentvlekken

Dit zijn bruine ouderdomsvlekken, ook wel levervlekken genoemd.
Hert belangrijkste advies is om een goede uv bescherming ,zonnebrandcreme, te gebruiken. De donkere verkleuring verdwijnt dan niet maar het aantal neemt minder snel toe.

Winterhanden

Winterhanden berusten op een afwijking aan de bloedvaten waardoor er bij kou een langdurige beperking van de bloedtoevoer plaats vindt. Hierdoor ontstaan ontstekingsverschijnselen en soms zelfs blaren.
Een manicurebehandeling kan cliënten met winterhanden verlichting geven, de massage stimuleert namelijk de bloedcirculatie waardoor de huid warmer aanvoelt.

!!Is de huid stuk of geinfecteerd dan mag de behandeling niet uitgevoerd worden!!

Eczeem

Eczeem is een huidaandoening die vaak wordt veroorzaakt door een droge huid, nervositeit of allergie.

!!Voor manicurebehandeling toestemming van huisarts nodig!!
Betreft de eczeem een allergie dan KAN de kwaal verergeren!!

Wratten

Wratten zijn door een virusinfectie veroorzaakte gezwellen in de huid. Ze kunnen glad en glazig zijn maar ook ruw en korrelig. Wanneer deze open zijn en bloed en/of vocht afscheiden zijn ze besmettelijk!!

Litteken

Littekens ontstaan na een verwonding van de huid door letsel of verbranding. Verse littekens zijn doorgaans rood van kleur en liggen boven op de huid, langzaamaan worden ze lichter.

Veel littekens reageren goed op massage omdat daardoor de bloedcirculatie gestimuleerd wordt en dit helpt bij het genezingsproces

Kloven
Kloven zijn diepe, soms opengesprongen pijnlijke groeven/barstjes in de huid. Deze ontstaan doordat de bovenste verhoornde huidlaag helemaal uitgedroogd is (vet tekort). Als daarna de huid ook nog door kou ,veel in contact met water en het niet goed afdrogen ervan , de huid veel vocht verliest dan barst de huid open. Kloven zijn meestal te vinden in de handpalmen , aan de palmzijde van de vingers en bovenop de vingers waar de knokkels zitten.

Tip: goed insmeren met een vochtvasthoudende handcreme en contact met water zoveel mogelijk vermijden. Komen de handen toch in contact met water dan is GOED afdrogen zeker van belang.

Vitiligo
Dit is een aandoening waarbij de pigment uit de huid verloren gaat.
Komt vaak voor bij mensen met Diabetes.

Splijtende nagel

Hier spijten en raken de nagellagen los van elkaar. De hoofdoorzaak hiervan is uitdroging. Het kan ook veroorzaakt worden door verwaarlozing of verkeerd vijlen en niet door calciumgebrek wat vaak wordt gedacht.

Putjes
Putjes in de nagel worden net als ribbels vaak veroorzaakt door psoriasis (huidziekte) of door beschadiging.

Witte vlekken
Witte vlekken zijn luchtbelletjes onder de nagelplaat als gevolg van matrixbeschadiging. Ze verdwijnen spontaan bij de vrije nagelrand . Het kan ook een gevolg zijn van matrixbeschadiging ( trauma), of een ziekte zoals nierziekte, infectieziekten en jicht. Het kan ook voorkomen bij albinisme, dit is een tekort aan pigment in de huid

Lepeltjes nagel
Dit zijn dunne holronde nagels waar een druppel op kan blijven liggen. Dit is vaak een teken van bloedarmoede door ijzertekort of een leveraandoening, waarbij het lichaam te veel ijzer opneemt uit het voedsel dat men eet. Lepeltjesnagels kunnen ook de oorzaak zijn van hart en vaatziekten of een traag werkende schildklier.

Gele nagels
Gele nagels worden veroorzaakt door kleur en verfstoffen ,picrinezuur ,nitraten of psoriasis. Het kan ook een schimmelinfectie zijn. Bij langdurig nagellak gebruik gaat de nagel gelig verkleuren, en bij roken.

Blauwe nagel
Een nagelbedbeschadiging kan hiervan de oorzaak zijn en het beeld wordt veroorzaakt door een bloeduitstorting onder de nagelplaat. Een slechte doorbloeding, hartziekten of een melanoom (onder de nagelplaat) kunnen ook een oorzaak zijn.

Nagelribbels/groeven
Dit kan worden veroorzaakt door onregelmatige vorming van de nagel of chemische beschadiging van de matrix. Verticale ribbels zijn normaal bij gezonde nagels. De oorzaak is onregelmatige vorming van het nagelweefsel. Het kan worden veroorzaakt door slecht manicure, chemicaliën, inwerking van zuren, verstoorde bloedsomloop en reuma. Horizontale groefjes kunnen wijze op een abnormale nagelgroei. Ze zijn vaak het symptoom van een slechte lichamelijke conditie of ziekte. Diepe horizontale groeven , ook wel Beaulijnen genoemd, worden vaak gezien met ziekte zoals de mazelen of de bof. Het kan ook het gevolg zijn van een tijdelijke groeistoornis en/of het medicijngebruik Prednison, gebruik van te warm water, pulken, of een shock. In ernstige gevallen kan de nagel loslaten.

Onychophagie
Dit is de andere naam voor nagelbijten. De nagelriem en de andere huid om de nagel wordt ook vaak afgebeten. De omgeving van de nagel is pijnlijk en ontstoken. Het resultaat van het nagelbijten is vaak onherstelbaar . De grens van het vlees aan de onderkant van de nagel wordt vaak teruggedrongen