Beschrijving

Voetverzorging bij ouderen zijn meestal het gevolg van de leeftijd. Wel vraagt voetverzorging bij ouderen meer aandacht. Een likdoorn kan bij een dertigjarige  wel draaglijk zijn omdat hij goed kan lopen maar bij een 70 jarige die minder mobiel is wordt dit voetprobleem vaak als vervelend ervaren. Daarnaast kan een likdoorn infectie opleveren  als er niets aan wordt gedaan want bij ouderen wordt de voethuid  geleidelijk aan dunner. Hierdoor is de risico op beschadigingen en infectie groter. Voorkomen is beter dan genezen!! Wacht dan dus niet te alng met een pedicure.

 

LUISTEREN NAAR UW VOETEN

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring de pijn aan u voeten niet.De meeste voetproblemen zijn op te lossen en uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan opleveren.

 

UW VOETEN WASSEN

Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Blijf met uw voeten niet te alng in het water want een droge hauid kan daar het gevolg van zijn. Hoe vreemd dit ook klinkt. Droog uw voeten na het wassen altijd goed af en vooral tussen de tenen en met een schone handdoek. Trek daarna niet meteen sokken aan maar geef uw voeten de kans om te drogen.

 

VOETREGULERENDE CREME

Ook uw voeten hebben baat bij een voetregulerende creme. Breng de creme aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen. Bij ieder seizoen hoort een voetcreme, maar ook bij ieder huidtype.Vraag dus aan uw pedicure  welke creme u in welke seizoen het beste kunt gebruiken!

 

VOORKOM INGEGROEIDE TEENNAGELS

Ingegroeide teennagels is een pijnlijke aandoening en is meestal aan de grote teennagel die zo snel mogelijk moet worden verholpen.De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingegroeide teennagels zijn :

                                            *Druk door slecht passende schoenen

                                            *Het verkeerd (tekort) knippen van nagels

                                            *Een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie

 

VOORKOM PROBLEMEN BIJ HET NAGELS KNIPPEN

Het goed knippen van uw nagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of nageltang,knip de nagels recht af en vooral ook niet te kort. De hoeken mag u zonog iets afronden met een vijl maar knip u nagels niet rond om het ingroeien van teennagels te voorkomen.

 

LAAT KLOVEN BEHANDELEN

Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch was geworden.De kloven komen meestal in de eelt randen aan de hiel voor, maar dan juist als de huid extra droog is. Deze kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers of sandalen. Je kunt zelf veel doen om kloven te voorkomen:

* 1x Per week vijlen op een droge huid (1 richting op!)

* Iedere avond uw voeten insmeren met creme

Overigens: Als er echt een kloof dreigt laat u dan direct behandelen! Dit voorkomt veel pijn!

 

SCHOENEN KOPEN

Goede en goedpassende3 schoenen zijn zeer belangrijk voor uw voeten.Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag zwellen uw voeten namelijk een beetje op. Op die manier voorkomt u onnodig knellende schoen en voetproblemen!

Let bij uw aanschaf ook op de breedte van de schoen.

( En dat is wat anders als een maatje groter nemen als de schoen te smal is....)

 

VERHELP EELTRANDEN AAN DE HIEL

Wanneer u eeltranden aan de hiel hebt komt dit meestal doordat u op te kleine schoenen met een open hiel loopt. Hierdoor "hangt" de huid min of meer over de rand van de achterzijde van de schoen. Dit is een echt zomerverschijnsel. De "aanwas" van eelt geeft vaak een brokkelige rand,soms lijkt het een dikke eeltrand maar bij behandeling blijkt het slechts een dunne eeltlaag te zijn. Voorkom daarna deze eeltrand door het dragen van goede schoenen

 

SCHIMMELINFECTIE AAN DE VOETHUID OF NAGELS

Heeft u last van schimmelinfectie aan de voethuid of nagels,gebruik dan een apparte schone handdoek voor het afdrogen van uw voeten. Gebruik deze handdoek eenmalig en was deze op minimaal 60 C